Het Bestuur van Stichting Chosen One Ministries

Miriam Stigter (Voorzitter):

"Toen ik 20 jaar was en in een kindertehuis in Papua werkte, kwam er op een dag een vader met een naakte baby van 3 dagen oud. Haar moeder was overleden. Hij was al naar 3 kindertehuizen geweest en niemand wilde de baby hebben omdat de voeding zo duur zou zijn. Ik heb toen besloten om het kindje bij me te houden in mijn kamer en heb haar de naam Johanna gegeven. Vanaf toen heb ik over haar uitgebeden “you are a chosen one of God!” en daar is mijn visie geboren om Chosen One Ministries op zetten. Om zorg te dragen voor de Chosen Ones van God! Chosen One Ministries zet zich in om de leefomstandigheden van de allerarmste te verbeteren, om kinderen met weinig kansen te stimuleren onderwijs te volgen en te voorzien in hun benodigdheden voor school, ook beginnen we een school van goede kwaliteit. Hopelijk zal dit een voorbeeld worden in Enarotali!"

Barry Bakker (Vice-Voorzitter):

"Binnen mijn werk in de gehandicaptenzorg zie ik hoe belangrijk het is om een omgeving te hebben waarin je mag zijn wie je bent en je de kans krijgt om je gaven en talenten te ontwikkelen. In Nederland hebben we het zo ontzettend goed en hebben alle kinderen beschikking tot goed onderwijs en goede gezondheidszorg. Als vader van twee zonen die op de basisschool zitten zie ik hoe school bijdraagt aan de ontwikkeling op allerlei gebied (sociaal, emotioneel en cognitief). Daarnaast vergroot goed onderwijs je kansen op een mooie toekomst. Chosen One Ministries zet zich onder anderen in voor goed onderwijs en daarnaast creëren ze een omgeving waarin kinderen de kans krijgen om zich goed te ontwikkelen. Op deze manier heeft Papua een hoopvolle toekomst, want kinderen zijn de volwassenen van morgen. Als bestuurslid kan ik mijn steentje bijdragen aan dit goede werk."

Henny van Loon (Secrataris):

"Mijn motivatie om Chosen One Ministries te ondersteunen is jaren geleden ontstaan. Ik zag de integere houding van Miriam, de visie drager. Ik volgde haar handel en wandel. Keer op keer werd ik verrast door Miriam ; het doorzettings vermogen en nieuwe terreinen winnen op diverse gebieden . Chosen One Ministries geeft gehoor aan de barmhartige oproep!

Ik houd zelf enorm veel van kinderen. Ik pleit voor gerechtigheid. Ik zie graag dat kinderen kínderen kunnen zijn! Ik zie dit o.a. ook terug in Chosen One Ministries, waar zorg gedragen wordt voor hele gezinnen!

Gerrie Stigter (Penningmeester):

"Omdat de stichting ten doel heeft om de ondervoeding in West-Papua te bestrijden vind ik het een voorrecht om met de andere bestuursleden daarin mijn steentje bij te dragen.

Ook de start van de basisschool gaat binnenkort gebeuren o.l.v. de voorzitter Miriam Stigter. Op het gebied van preventie is er een consultatiebureau opgezet, het is geweldig dat we van zo’n grote afstand iets kunnen betekenen voor de stichting.